Heikon alkukauden pelannut Sami Hyypiän luotsaama Brighton hakee nostetta lauantaina ottelusta Norwichia vastaan vieraskentällä.

Brighton on Championshipissa vasta 20:s, kun joukkueita on kaikkiaan 24 kappaletta. Kolme heikointa matkaa sarjaporrasta alemmaksi kauden päätyttyä. Norwich on kymmenes.

Brightonilla on kaksi tappioton peliä. Viimeksi tuli tasapeli kotona Blackburnia vastaan ja sitä ennen harvinaisesti voitto kotona Wigania vastaan. Brighton on voittanut 17. sarjapelistään vain kolme.

Tauko tuli henkisesti hyvään paikkaan

Hyypiä on painottanut viikonlopun alla henkistä jaksamista. Alla onkin hyvä lepotauko maajoukkuepelien vuoksi.

– Pelaajien täytyy jättää ajatteleminen minulle, koska en halua heidän pohtivan liikaa tilannettamme (sarjassa). Tauko on ollut meille tärkeä fyysisesti ja henkisesti. Useimmat pelaajistamme ovat nuoria ja palautumisessa ei pitäisi olla ongelmia, mutta tauko onkin ollut tärkeämpi henkisesti, Hyypiä kommentoi seuransa kotisivuilla.

– Tässä tilanteessa oli erittäin hyvä, että saimme muutaman päivän vapaata ja pelaajat saivat tehdä jotain täysin muuta kuin olla jalkapallon parissa. Minä puolestani olen jatkuvasti tauonkin aikana pohtinut mitä voisin tehdä joukkueeni eduksi.

Hyypiä pohtinut muutosta ajatustapaansa

Hyypiällä lienee jo kova paine niskassa vaikka virallisesti seuralta on tullut julkistakin tukea miehen asemaa kohtaan.

– Minun tehtäväni on pohtia, onko minun tarve muuttaa ajattelutapaani. Pelaajien puolestaan täytyy vain keskittyä omiin taitoihinsa kentällä.

– (Norwich-ottelussa) meidän täytyy puolustuksellisesti olla parhaimmillamme. Pelin aloitus on tärkeä ja saada hyvästä alusta itseluottamusta ja jatkaa siitä pelin hallintaan. Haluan nähdä sellaista intensiteettiä, että voitamme menetetyt pallot nopeasti takaisin.