HJK:n luottopakki Sebastian Sorsa kertoo elävänsä jalkapalloilijan kulta-aikaa, kun edessä on Suomen Cupin finaali. Hän myötää jännittävänsä näin finaalin aattona.

– Aina pitää vähän jännittää. Jos ei jännittäisi yhtään se olisi huono asia. Kova peli tulossa ja se tulee olemaan taistelua, mutta pitää vain onnistua siinä, mitä lähtee tekemään, Sorsa painottaa SuomiFutis-sivustolle.

– On iso hieno fiilis, kun sen kannun mahdollisesti pääsee nostamaan. Kyllä sitä kannattaa tavoitella.

HJK on voitti liigassa Interin tällä kaudella kahdesti ja pelasi kerran tasan. Sorsa pitää Interiä silti isona haasteena.

– Odotan, että Inter tulee olemaan hyvä vastustaja ja oletan, että he ovat valmistautuneet todella hyvin. He eivät anna mitään ilmaiseksi ja siihen täytyy pystyä vastaamaan. Meidän täytyy pelata paras mahdollinen peli, jotta voitamme.

HJK:n kenraaliharjoitus ei sujunut hyvin, kun RoPS haki pisteet Sonera Stadiumilta lukemin 0-3.

– RoPS-peli on ehkä vähän semmoisena pienenä kiukkuna messissä. Se on hyvä, että osaamme kääntää sen sillä tavalla.

Sorsan mukaan Cupin peli eroaa pitkälti tavallisesta liiga-pelistä.

– Tällainen finaali on oma lukunsa. Siinä vastustaja repii kaiken mahdollisen kropastaan ja ei jarrutella. Siinä voidaan mennä jatkoajalle tai rankkareille. Haluamme voittaa kuitenkin varsinaisella peliajalla. Olemme treenanneet pilkkuja, koska kaikkeen pitää valmistautua. Tein maalin kyllä, mutta en ollut ensimmäisessä ryhmässä vetämässä, Sorsa naurahtaa.

Sorsa tietää Inter-miehistön hyökkäyspään vaarallisuuden.

– Ojalalla on hyvät erikoistilanteet ja Sirbiladze on tosi vaarallinen boksissa. Sitten heidän nopeat laiturinsa Duah ja Lehtonen tekevät hyviä juoksuja. Heillä on monta hyvää jätkää, jotka pitää ottaa huomioon.

Jesse Happonen