West Hamin manageri Sam Allardyce on nostanut jälleen pinnalle pelaajien kuormituksen brittikentillä ja vaatii Valioliigaan talvitaukoa. Englannissa pelataan perinteisesti todella paljon otteluita joulun ja uuden vuoden tienoilla, kun monissa muissa – paljon lämpimimmissäkin – maissa pidetään useiden viikkojen pelitaukoa keskitalvella.

– Vaatimukset Valioliiga-pelaajilta ovat niin suuria ja niin pitkän aikaan, että he jossain vaiheessa katkeavat. Jos katsotaan pelaajien painolastia tänä vuonna, on se jopa suurempi kuin aiemmin, tribalfootball-sivusto siteeraa Allardycea.

– En puhu vain maajoukkuepeleistä, joiden vuoksi pelaavat ovat matkustaneet pitkin maailmaa, vaan myös jatkuvasta paineesta Valioliigassa. Peli menee koko ajan nopeammaksi ja tulee yhä vaativammaksi sekä fyysisesti että henkisesti.

Allardyce ehdottaa, että kautta jatketaan keväällä pidempään ja perinteiset juhlapäivien pelit voivat yhä olla kalenterissa. Tauko olisi siten jossain vaiheessa uuden vuoden jälkeen.

– Emme muuttaisi perinteisiä pelipäivä joulun tienoilla tai uuden vuoden FA Cup -pelejä. Voisimmeko jatkaa kautta hieman pidempään ja ratkaista asian sillä tavalla?