Rovaniemen Palloseuraa Suomessa edustava Janne Saksela on marraskuun alun näytillä Ruotsissa juuri kolmanneksi sijoittuneen AIK:n harjoituksissa yhdessä Kakkosen maalitykin Sakari Tukiaisen kanssa.

Helsinkiläislähtöinen Saksela uskoo pelipaikan olevan hyvinkin mahdollinen.

– Todella hienoa taas kerran RoPS:ilta ja hyvä mahdollisuus itselle. Ulkomaat ovat olleet tavoitteena ja nyt pääsen realistiseen testiin. Olen keskustellut AIK:n kanssa ja tuntevat minua pelaajana hyvin. Nyt haluan näyttää olevani pelipaikan arvoinen, Ruotsi olisi loistava seuraava askel urallani, Saksela kertoo pelaajatallinsa OrsaSportin kotisivuilla.

Vasta 21-vuotias laitapuolustaja Saksela on kärsinyt urallaan jo todella paljon vammoista. Kausi 2013 JJK:ssa meni sivusuun polvivamman vuoksi ja viime kaudellakin mies pääsi peliin vasta kauden edetessä.

– Huonoa säkää on riittänyt, mutta olen ainakin saanut laittaa fysiikkaa kuntoon. Palattuani tällä kaudella peleihin, tunsin että pääsin takaisin omalle tasolleni nopeasti ja tästä on hyvä jatkaa näytille. Tuntui, että kausi loppui muutenkin turhan aikaisin, joten tämä tulee hyvään paikkaan, kun virtaa riittää.

AIK:ssa pelaa entuudestaan yksi suomalainen, Hongasta seuraan viime talvena siirtynyt Sauli Väisänen.