HJK ja FC Kööpenhamina tarjosivat uskomattoman pelin Töölön Sonera Stadiumilla Eurooppa-liigassa. Vastaavaa peliä ei kukaan osaisi käsikirjoittaa.

Alfred Hitchcock oli melkoinen elokuvantekijä, mutta Töölön 94-minuuttinen tarjosi jotain vieläkin jännittävämpää. HJK näytti menettävän voiton aivan ottelun lopussa, mutta Mac Kandji oli eri mieltä. Uskomaton syöksypusku ottelun lisäajalla toi helsinkiläisille 2-1-voiton.

Näin Klubin haaveet jatkopaikasta Eurooppa-liigassa ovat edelleen elossa!

Kaksivaiheinen peli

HJK johti peliä ansaitusti ensimmäisen jakson jälkeen 1-0-lukemin. Ottelun avausmaali nähtiin vajaan puolen tunnin kohdalla. Mika Väyrynen harhautteli itsensä vetopaikkaan. Maalivahti Stephan Andersen torjui vielä Väyrysen yrityksen, mutta Gideon Baah’n laukomaan paluupalloon veskari ei enää ehtinyt.

Jos toinen oli jakso HJK:n, toinen 45-minuuttinen oli täysin kööpenhaminalaisten. Kööpenhaminalla oli maalintekopaikkoja toinen toisensa perään, mutta peliväline pysyi kuin kauko-ohjattuna pois maalista. Milloin kiittäminen oli maalivahti Toni Doblasta, milloin Baah’a, milloin Valtteri Morén ansaitsi hehkutuksen. Aina joku HJK:n pelaaja ehti oikeaan aikaan pallon tielle.

1-0 näytti pitävän kuin ihmeen kaupalla loppuun asti. 89. minuutilla kirous kuitenkin laukesi ja ruotsalainen Per Nilsson pääsi tuikkaamaan 1-1-tasoituksen. HJK:n tie näytti nousevan pystyyn Eurooppa-liigassa, mutta mitä vielä. Kandji otti sankarin roolin lisäajalla. Upea syöksypusku ja lopputilanteeksi 2-1.

HJK on näin kuudessa pisteessä, ja jatkopaikka on edelleen täysin mahdollinen.