HJK:n ensimmäinen kerta Eurooppa-liigassa päättyi alkulohkovaiheeseen. Ennen päätöspeliä joukkueella oli ohut mahdollisuus jatkoon, mutta kun Torino eteni samalla omassa pelissään 5-1-voittoon FC Kööpenhaminsta, olisi HJK:lta vaadittu 4-1-voittoa Club Bruggesta.

HJK joutui kamppailussa takaa-ajajaksi avausjaksolla, kun topparina pelannut Valtteri Morén kampitti vastustajan alueella ja rankkari löytyi lopulta HJK:n verkosta.

HJK sai käännettyä ruuvia toisella jaksolle ja värkkäsi toisen jakson alkupuolella tasoituksen, kun Robin Lodin terävä keskitys napsahti kohti etutolppaa liikkuneen Macoumba Kandjin päähän ja voimakas pusku ohitti maalivahdin.

Lopussa HJK:n hakiessa itse voittoa, iski vastustaja onnekkaan voittomaalin, missä parikin kimmoketta avitti pallon suotuisasti belgialaismaalin tekijälle.

Eurooppa-liigan pudotuspelit jatkuvat keväällä ja sinne eteni 24 joukkuetta lohkovaiheesta. Lisäksi Mestarien liigan lohkojen kolmoset jatkavat europelejään niin ikään Eurooppa-liigan pudotuspeleissä.

32 joukkueen kesken pidettävä arvonta pudotuspelipareista pidetään maanantaina Sveitsissä samalla kun arvotana myös Mestarien liigan pudotuspeliparit. Alla olevassa twiitissä näet 24 lohkovaiheesta edennyttä joukkuetta.

Mestarien liigasta mukaan tulevat Ajax, Liverpool, Olympiakos, Zenit, Anderlecht, Roma, Sporting, Athletic Bilbao.

UEFA Europa League

@EuropaLeague
Congratulations to these 24 teams, who all made it through the group stage! #UEL