Mario Balotelli, 24, on saanut Englannin jalkapalloliiton kurinpidolta sakon ja yhden ottelun pelikiellon.

Pelikiellon syynä oli hänen Super Mario -pelihahmosta johdettu Instagram-postaus. Balotelli yritti ilmeisen itseironisesti viitata tällä monikulttuuriseen taustaansa. Viestissä nostettiin esiin eri maalaisista ihmisistä tehtyjä stereotypioita, mutta sen tuomittiin olevan osin rasistinen ja anti-semitistinen.

Pelikieltonsa myötä Balotelli ei ole käytettävissä sunnuntaina Arsenal-ottelussa. Sakon suuruus on 25 000 puntaa. Italialainen oli ehtinyt pyytää jo tekoaan nopeasti anteeksi, millä lienee ollut lieventävä vaikutus tuomioon.

Esimerkiksi aiemmin Liverpoolissa silloin vielä pelannut Luis Suarez sai kahdeksan ottelun pelikiellon haukuttuaan MAnU:n tummaihoista Patrice Evraa rasistisesti. Pelaaja kielsi näin tehneensä ja tulleensa väärinymmärretyksi.

Balotellin hankalaan kauteen tuli jälleen yksi tahra lisää. Pelit kentällä eivät ole täyttäneet Liverpool-kannattajien odotuksia sillä hän on tehnyt vain yhden maalin 10 liigapeliin ja kaikkiaan vain kaksi osumaa 15 otteluun kaikissa kilpailuissa.

Transfer Site

@TransferSite
Liverpool's Mario Balotelli has been given a one-match ban and a £25,000 fine for his Super Mario post on Instagram.