Jalkapallopiirien yksi suuri puheenaihe on aina se, missä maassa pelataan parasta jalkapalloa. Maajoukkueet mittelevät toisaalla kunniasta, mutta usein ykkösmittarina pidetään seurajoukkueiden menestystä europeleissä.

Mestarien liigan alkulohkon tilastot kertovat, että espanjalaisseurat keräsivät keskimäärin parhaan pistesaalin, peräti 2,21 ottelua kohden. Neljästä mukana olleesta La Liga -seurasta kolme – Atletico ja Real Madrid sekä FC Barcelona – voittivat oman lohkonsa. Athletic Bilbao jäi kolmoseksi lohkossaan edeten kuitenkin Eurooppa-liigan pudotuspeleihin.

Yllättäen toisella sijalle nousivat ranskalaisseurat kahden pisteen ottelukeskiarvolla. Tilastossa on huomioitu vain maat, joilla on vähintään kaksi joukkuetta mukana. Ranskalla olikin juurikin vain PSG ja AS Monaco lohkoissa, joista ensimmäinen sijoittui lohkossaan kakkoseksi ja jälkimmäinen voitti oman lohkonsa.

Seuraavina ovat Saksa ja Englanti, joilla molemmilla oli neljä seuraa mukana. Kaikki neljä saksalaisseuraa eteni Mestarien liigan pudotuspeleihin; englantilaisista vain kolme, kun Liverpool jäi lohkon kolmoseksi.

OptaJean

@OptaJean
2.00 - Only the Spanish clubs got more pts than French clubs in this season's @ChampionsLeague gp stages. Renaissance

UEFA Champions League

@ChampionsLeague
The #UCL round of 16 lineup has been finalised! Draw live on UEFA.com on Monday from 12CET...