Newcastlen manageri Alan Pardew aikoo puhua Valioliigalle mahdollisuudesta, että seura voisi hankkia lyhytaikaisesti maalivahdin rivistöihin.

Seuran kolme aikuisikäistä maalivahtia Tim Krul, Rob Elliot sekä viime pelit pelannut Jak Alnwick ovat jokainen loukkaantuneina. Alnwick, 21, satutti olkapäänsä keskiviikon liigacup-tappiossa Tottenhamia vastaan.

Ottelussa penkillä istui vain 17-vuotias Freddie Woodman, mutta hän ei Pardew’n mielestä ole ratkaisu maalivahtiongelmaan.

– 17-vuotiaan pelaajan paikka ei ole Valioliiga-tasolla maalivahtina, Pardew kommentoi BBC Sportille.

– Alnwick satutti olkapäänsä ja tutkimme asiaa tarkemmin. Saatamme puhua Valioliigalle hänen tilanteestaan [ja mahdollisesta hätäratkaisusta maalille].

Newcastle pelaa sunnuntaina Pohjois-Englannin derbyn Sunderlandia vastaan.

Viime viikolla asia nousi jo esiin ja Valioliigan puhemiehen mukaan tilanne ei anna seuralle mahdollisuutta sääntöpykälissä mainittavan hätäratkaisun tekemiseen, koska sillä on kirjoilla Woodmanin lisäksi myös Karl Darlow, joka tosin on lainattu Championship-seura Nottinghamille.

”Vain seurat, joilla on vain yksi terve maalivahti, ovat oikeutettuja säännön mukaiseen toimintaan”, silloin tiedotettiin.