Brightonin ja Huuhkajien maalivahtivalmentaja Antti Niemi uskoo, ettei Sami Hyypiää ole nähty viimeistä kertaa valmennus- ja managerointitehtävissä. Niemi näki läheltä, miten paljon töitä hänen monivuotinen pelaajakaverinsa maajoukkueesta teki.

– Sami Hyypiällä on loistava valmentajaura edessään, mikäli hän niin vain haluaa. Olen nähnyt monia managereita ja valmentajia esimerkiksi Valioliigassa, eikä Sami jää heistä mitenkään jälkeen. Hän teki valtavan määrän töitä, mutta ikävä kyllä laiva alkoi kääntyä vasta, kun hän oli tehnyt oman päätöksensä, Niemi sanoo SuomiFutis-sivustolle.

– Sami teki oman ratkaisunsa varmasti ajatellen joukkueen ja seuran etua. Se on tietysti harvinaista, että manageri eroaa itse – mutta Samilla oli varmasti hyvät syyt tähän. Seura olisi halunnut pitää hänet, se tuli täysin selväksi. Myös pelaajat olivat hänen takanaan loppuun asti. Mutta ratkaisu oli hänen omansa ja varmasti harkittu. Hän tietää, että elämä jatkuu ja jalkapallolla on vielä paljon tarjottavaa hänelle ja hänellä jalkapallolle.

Niemi sai vahvan luottamuslauseen omaan työhönsä, kun uusi manageri Chris Hughton halusi Niemen jatkavan maalivahtivalmentaja seurassa. Monesti uusi manageri tuo omat miehensä jokaiselle osa-alueelle, nyt ei.

– Meillä on nyt uusi alku edessämme, uuden managerin johdolla. Olen varma, että tulemme jättämään putoamistaistelun jo pian, Niemi kertoo.

– Hughton on varmasti täysin oikea vaihtoehto tähän tilanteeseen ja myös tulevaisuutta ajatellen. Hän on nähnyt ja kokenut paljon.