Tanskalaisen Bröndbyn suomalaiskaksikko Lukas Hradecky ja Teemu Pukki aloittivat seuraharjoituksensa loman jälkeen tällä viikolla. Kaksikon aika Tanskassa jää lyhyeksi, sillä he matkustavat loppuviikosta Suomen A-maajoukkueen kanssa Abu Dhabiin. Hradecky ja Pukki ovat Huuhkajien mukana ensimmäisen ottelun Ruotsia vastaan. Lisämotivaatiota kummallekin antaa se, että Ruotsin joukkueessa pelaa heidän joukkuekaverinsa, konkarihyökkääjä Johan Elmander.

– Elmanderin kanssa täytyy saada nokkimisjärjestys kuntoon heti kevättä ajatellen. Häntä vastaan pelaaminen tuo mukavan lisämausteen muutenkin meille erittäin motivoivaan Ruotsi –otteluun, Hradecky sanoi SuomiFutis-sivustolle.

– Hienoa pelata Elmanderia vastaan. Hän on laatupelaaja ja hyvä tyyppi. Nyt hän tulee kuitenkin olemaan vihollinen ottelun ajan, Pukki puolestaan mietti.

Ruotsin kohtaaminen on pelaajien mielestä aina iso asia. Suomi ei ole juuri viime aikoina Ruotsia horjuttanut, mutta nyt Hradecky ja Pukki haluavat laittaa puntteja tasaisemmaksi.

– Kyllä Ruotsi tuo aina ekstralatauksen. Muutenkin leiri on meille tärkeä, sillä mukana on aika monta sellaista pelaajaa, jotka tulevat olemaan joukkueessa myös seuraavassa karsintaottelussa, Pukki kertoi.

– Ruotsi –ottelussa pitää yrittää saada oma maaliputki taas auki.

Hradecky janoaa myös Ruotsin päänahkaa.

– Haluan ilman muuta voittaa Ruotsin. Tuo reissu ei tule olemaan auringonottoa vaan tiukka valmistautuminen peliin ja pelistä otetaan sitten voitto. Nämä ovat pelaajille tärkeitä valmistautumisleirejä vielä isompiin otteluihin.

Lukas Hradeckyn lisäksi Abu Dhabiin lähtee maalivahdeiksi Henrik Moisander ja Saku-Pekka Sahlgren. Moisander on ”Lukelle” tuttu mies, Sahlgren ei.

– ”Henkan” kanssa ollaan monet sopat keitetty ja oltu monessa yhdessä mukana. Hän on kaikin puolin tuttu kaveri.

– Saku-Pekka on minulle uusi tuttavuus, mutta olen tietysti seurannut, miten hän on Veikkausliigassa pelannut. Viime kaudella hän oli erinomainen Rovaniemellä. Kiva nähdä, millainen uusi kaveri sieltä on kasvamassa.

Suomi ja Ruotsi kohtaavat Abu Dhabissa ensi viikon maanantaina. Leirin toisessa ottelussa Suomi kohtaa Sudanin kolme päivää myöhemmin.

Matti Heikkilä