Henrik Moisanderin debyytti Huuhkajissa sujui maalivahdille täydellisesti, kun nolla pysyi omassa päässä. Täysin tyytyväinen Moisander ei kuitenkaan ollut, kun Jemeniä vastaan jäätiin 0-0-tasapeliin.

Moisander joutui pariin otteeseen venyttämään tosissaan estääkseen vastustajan maalinteon.

– Ihan hyvä ottelu. Tiedettiin että vastustaja voi pari vastahyökkäystä saada ja pari vaarallista tilannetta tulikin, mutta onneksi sain ne torjuttua, Moisander kertoi SuomiFutis-sivustolle.

– Harmi ettei voitettu kuitenkin. Ensimmäisellä puoliajalla Jemen jaksoi vielä kamppailla, mutta toisella tasoero näkyi selvästi, eikä minullakaan paljon enää tekemistä ollut. Olisimme ansainneet voiton ja paikkoja maalintekoon oli useita. Tärkeää oli tietysti, että otettiin edes tasapeli pois.

Viikon mittainen leiri kokonaisuutena kallistui Moisanderin mukaan kuitenkin ehdottomasti positiivisen puolelle.

– Tämä oli hyvä tapahtuma ja todella onnistunut leiri hyvissä olosuhteissa. Pääsimme harjoittelemaan kunnolla ja pelasimme kaksi hyvää peliä. Ruotsi-voitto oli tietysti maukas ja pelasimme kuitenkin kaksi nollapeliä ja uusia pelaajia saatiin ajettua sisään.

Maajoukkueen vakiokapteeni Niklas Moisanderkin muisti velipoikaansa debyytin kynnyksellä.

– Nyt pelin jälkeen ei olla vielä oltu yhteydessä, mutta ennen peliä päivällä tuli viesti ja kannustusta, ”Henkka” kertoi.

Matti Heikkilä