Joulukuussa italialaisen Monzan kanssa sopimuksensa purkaneen Mehmet Hetemajn sopimus SJK:n kanssa julkistettiin viikonloppuna.

Alkukauden 2014 Veikkausliigaa FC Hongassa pelannut keskikenttämies arvostaa Seinäjoen jalkapalloylpeyden toiminnan korkealle.

– SJK on HJK:n lisäksi ainoa todellinen täysammattilaisjoukkue Suomessa. Heillä on isot suunnitelmat ja unelmat, joita tavoitellaan määrätietoisesti. Kun seura otti yhteyttä, päätös oli helppo, Hetemaj sanoo SuomiFutis.comille.

– Sovitut asiat hoidetaan, pelaajat viihtyvät ja olosuhteetkin ovat kunnossa. Juttelin myös sinne vähän aikaa sitten siirtyneen Vasaran Jussin (ex-Honka) kanssa, ja hän antoi toiminnasta tosi positiivisen kuvan, Hetemaj kertoo.

Viime kaudella SJK:n kahdesti kentällä kohdannut Hetemaj oli vaikuttunut myös joukkueen tavasta pelata.

– SJK pelasi erittäin hyvää jalkapalloa. Pallo liikkui maata pitkin, ja se sopii minulle erinomaisesti. Joukkue oli myös hyvin organisoitu. Kun kaikki tietävät mitä yritetään tehdä, asia on jo puoliksi hoidettu. Jos taas ei, niin se on pelkkä sirkus, Hetemaj sanoo.

Siirto ei kuitenkaan ole vielä 100-prosenttisen varma. Hetemaj oli tekemässä sopimusta Italian Serie C:n Comon kanssa, mutta se olisi hänelle jo kolmas seura kuluvan kauden aikana, ja Kansainvälisen jalkapalloliiton FIFA:n säännöt kieltävät tämän. Como on tehnyt asiasta vetoomuksen, joka käsiteltäneen tällä viikolla.

Jos anomus menee läpi, Hetemaj jää Italiaan. Jos ei, hän siirtyy Seinäjoelle. SJK:n edustaminen on sallittua, koska Suomessa pelataan eri rytmillä kuin Euroopassa.

– Italia on ensisijainen vaihtoehto. Jos en saa jatkaa täällä, matkustan välittömästi Seinäjoelle. Se on erinomainen vaihtoehto, jossa on tarjolla hyvää valmennusta ja Eurooppa-liigaa kesällä, Hetemaj toteaa.

Jesse Happonen