Helsingin IFK:n kanssa yksivuotisen pelaajasopimuksen hiljattain solmineella Pekka Sihvolalla oli tähtirintapaitojen ohella kosolti myös muita vaihtoehtoja seuravalintansa suhteen.

Moni Veikkausliigan seura oli kiinnostunut Sihvolan, 30, palveluksista, mutta lopulta hyökkääjä valitsi tekevänsä sopimuksen sarjanousija HIFK:n kanssa. Sihvola olisi päässyt talven aikana testattavaksi myös ulkomaan kentille, mutta viime heinäkuussa MyPa-KuPS-ottelussa tullut polvivamma vesitti suunnitelmat.

– Itse asiassa yksi sellainen ihan vakavasti otettava vaihtoehto meni nyt sivu suun, kun oli tämä polvi. Olisi pitänyt mennä hetken testijaksolle.

– Tässä on muutaman viime vuoden aikana tottunut siihen, että on paljon huhuja ja kysyntää, mutta mikä on sitten konkretisoitunut, ne ovat sitten jääneet aika vähälle, Sihvola kertoi SuomiFutis-sivustolle.

Sihvolan unelmana on monen muun suomalaisen jalkapalloilijan tavoin päästä pelaamaan ulkomailla, mutta hän on tyytyväinen pelatessaan myös kotimaassa Veikkausliigassa.

– Minulla ei ole pakonomainen tarve päästä ulkomaille, mutta on se ollut aina tietynlainen haave, Sihvola sanoi.

Pekka Sihvola siirtyi HIFK:n riveihin MyPasta, jossa hän ehti pelata kolme edellistä kautta Veikkausliigassa. Maalipyssy paukutti tuona aikana yhteensä 33 liigamaalia kouvolalaisjoukkueelle.

Sihvola ei ole vielä tällä hetkellä toipunut täysin kesän polvivammastaan, mutta omien sanojensa mukaan hän lienee pelikunnossa muutaman viikon kuluttua.

Christos Zavros
Twitter @CZavros