Markus Halstin ura jatkuu MLS-liigassa Washington DC:n riveissä monivuotisella sopimuksella. Näin seitsemän vuoden taival Malmössä jää taakse.

Halsti pelasi upeasti Ruotsissa. Seitsemän vuoden aikana Halsti voitti kolme mestaruutta ja pääsi päättyneellä kaudella pelaamaan myös Mestarien liigassa. Ura jatkuu nyt rapakon takana täysin uudenlaisissa ympyröissä.

– Washington voitti viime vuonna itäisen konferenssin ja on mukana Concacaf Champions Liigassa. Minulla ja joukkueella on kauteen korkeat tavoitteet. Liigassa pitää parantaa viime kaudesta, jolloin joukkue voitti itäisen konferenssin, mutta hävisi Red Bullsille playoffseissa.

– Toinen päätavoitteista on luonnollisesti menestyminen Concacaf Champions Liigassa, sillä olemme jo mukana puolivälierissä. Seuraava kierros pelataan helmikuun puolivälissä ennen maaliskuussa alkavaa liigakautta, Halsti linjaa pelaajatallinsa OrsaSportin sivuilla.

Halsti lähtee uusiin haasteisiin innokkain mielin. Uudessa seurassa kaiken pitäisi olla hyvällä tolalla.

– Joukkueen valintaan vaikutti erittäin paljon valmentajan ja muun seurajohdon kanssa käydyt pitkät keskustelut. Keskusteluissa kävi ilmi, että seura todellakin halusi minut. Heillä kaikilla oli selkeä kuva minusta pelaajana ja ihmisenä.

– Tarjolla pitäisi olla iso rooli nuoressa joukkueessa. Sama rooli minulla oli Ruotsissakin. Organisaatio vaikutti hyvältä ja kunnianhimoiselta. Lisäksi heille on tulossa uusi upea stadion, Halsti perustelee.