Suomen Palloliitto aikoo jatkossakin vaatia korvauksia katsojilta, jos nämä aiheuttavat Palloliitolle ottelutapahtumissa aineellista tai taloudellista vahinkoa.

Palloliitto kertoi asiasta kotisivuillaan sen jälkeen, kun Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 27-vuotiaan miehen maksamaan Palloliitolle runsaan 7 000 euron korvaukset Suomi-Espanja-MM-karsintapelissä juoksuradalle heitetystä soihdusta.

Palloliitto haki korvauksia, koska se sai soihdusta vastaavat sanktiot Fifalta.

– Meillä on nollatoleranssi henkilöihin, jotka tulevat otteluihin aiheuttamaan häiriöitä ja vaaratilanteita. Meillä on todella upea ja koko ajan kasvava kannattajajoukko, eikä tähän ryhmään sovi häiriköt. Tämä käräjäoikeuden päätös toimii myös seuroille linjapäätöksenä, Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande kertoo Palloliiton sivuilla.

– Lainsäädäntö mahdollistaa korvausten hakemisen aiheutetusta aineellisesta ja taloudellisesta vahingosta. Haluamme, että kaikki katsojat voivat nauttia pelistä ja tuntea olonsa turvalliseksi tapahtumissamme. Syyttäjä tekee päätökset syytteen nostamisesta, ja me tulemme näissä tapauksissa vastaisuudessakin vaatimaan lainmukaisia korvauksia syyllisiltä, Casagrande jatkaa.

27-vuotias mies sai soihdustaan vajaan 600 euron sakot sekä lähes 8000 euron korvausvaatimuksen. Alkuperäinen uutinen aiheesta täällä.