Jalkapallon miesten Ykkösessä pelaava PK-35 Vantaa on ollut talven ajan melkoisessa käymistilassa. 7. tammikuuta puheenjohtaja Markku Hynninen ilmoitti seuran aloittaneen yhteistyöneuvottelut Veikkausliigalisenssin menettäneen FC Hongan taustayhtiön Pallohonka Oy:n kanssa.

Tämä ilmoitus jätti päävalmentaja Jari Europaeuksen taustatiimeineen sekä kahdeksan sopimuspelaajaa epätietoisuuden valtaan.

– Ainoastaan puheenjohtaja tietää missä mennään. Viime viikon lopulla lähetin hänelle tekstiviestin, jossa sanoin meidän (pelaajat + tausta) kaipaavan tietoa tilanteesta. Sitä on nyt luvattu tänään illalla harjoituksien yhteydessä antaa, Europaeus kertoi Suomifutis-sivustolle.

Joukkue on Europaeuksen mukaan harjoitellut tammikuun ajan normaalin ohjelman mukaan, vaikka harjoitusrinki onkin ollut pieni.

– Sopimuspelaajista kuusi on terveenä. Lisäksi mukanamme on ollut yksi a-juniori sekä muutama vielä ilman sopimusta oleva pelaaja viime vuoden joukkueesta: yhteensä 8-12 kenttäpelaaja ja välillä maalivahti, välillä ei.

– Kaksi harjoituspeliä on jo jouduttu perumaan. Kaikki me olemme ihmisiä, joten ymmärrettävästi harjoitusmotivaatiokin on ollut koetuksella, kun tulevaisuus on ihan auki.

Europaeuksella on Pallokerhon kanssa kauden 2015 kattava sopimus, joka koskee nimenomaan päävalmentajan tehtäviä.

– Olen ilmoittanut olevani valmis jatkamaan omassa pestissäni, mutta mitään muita tehtäviä en ala tekemään.

Kuka tahansa joukkuetta valmentaakin, on kilpailukykyisen miehistön kasaaminen Ykköseen tässä vaiheessa haasteellista.

– Kohta on pakko saada aikaan jotain päätöksiä, sillä tässä on jo hukattu kaksi kuukautta. On vaikea pyytää pelaajia näytillekään, kun ei itse tiedä valmentaako joukkuetta ensi kaudella.

– Toivon hartaasti, että tänään asioihin saadaan selvyys. Tämä on ollut raskasta aikaa kaikille, Europaeus toteaa.

Matti Heikkilä