Bradford Cityn voitto Chelseasta lauantaina FA Cupin 4. kierroksella oli jo itsessään melkoinen shokkiuutinen. Lisää shokkiefektiä tulokseen saadaan kun kaivaudutaan vähän syvemmälle.

Chelsea ei tunnetusti ole kovin paljon pihtaillut pelaajia hankkiessaan ja nykyjalkapallossa moni uskoo rahan olevan avain onneen. Lauantaina Bradford City horjutti tätä käsitystä kuitenkin tuntuvalla tavalla.

Daily Mail laski ottelun jälkeen Chelsean kokoonpanon kustannukset siirtosummien perusteella ja yhteissummaksi tuli 200 miljoonaa puntaa. Tämä tuskin vielä suuresti kulmakarvoja kohottaa sinällään, mutta kun sitä vertaa Bradfordi Cityn vastaavaan lukemaan, on ero huima. ”Bantamsin” kokoonpanossa nimittäin oli vain yksi pelaaja, josta seura on maksanut siirtokorvauksen – James Hansonista pulitettiin 7500 puntaa Guiseleylle vuonna 2009.

Suorassa vertailussa Chelsean kokoonpanon hankintasummalla voisi siis rakentaa 267 Bradford Cityn kokoonpanoa. Tai toisin päin kääntäen: Chelsea ”maksoi” lauantain maaleistaan 100 miljoonaa kappaleelta, Bradford Cityn osumien hinnaksi tuli vajaa 1900 puntaa kappaleelta.

Ehkei raha sittenkään aina ratkaise.