Huuhkajien hyökkääjä Teemu Pukki pitää tuttua kaksikkoa parhaina vaihtoehtoina voittamaan Kultaisen pallon maanantaina. Cristiano Ronaldo ja Lionel Messi ovat viime vuosina hallinneet palkintogaaloja kahdestaan, mutta nyt on mukana uusi nimi, maalivahti Manuel Neuer. Hyökkääjä Pukki soisi palkinnon tänä vuonna hänelle.

– Koska luonnollisesti seuraan hyökkääviä pelaajia, olen sitä mieltä, että maailman parhaat pelaajat ovat Cristiano Ronaldo ja Lionel Messi. Mutta tänä vuonna tähän voi nostaa myös maalivahdin mukaan: Manuel Neuer oli Saksan mestaruuden takuumies, Pukki sanoo.

– Soisin palkinnon Neuerille, koska hän ei ehkä koskaan saa tilaisuutta voittaa sitä toistamiseen. MM-kisojen painoarvon pitää olla suuri. Niissä Messi johti Argentiinan finaalin, mutta Ronaldolta kisat menivät penkin alle.

Vaikka Pukki toivoisi, että Manuel Neuer palkinnon pokkaa, hän uskoo sen menevän Portugaliin.

– Veikkaan, että Ronaldo pokaalin voittaa. Eikä se silloinkaan mene väärään osoitteeseen. Ronaldon vuosi 2014 oli ihan huikea seurajoukkuetasolla. Uskomaton määrä maaleja ja tietysti kruununa Mestarien liigan voitto, Pukki arvioi.

Kim Sanden