Neljä maata ja monta seuraa jalkapalloilijan urallaan nähnyt Pekka Lagerblom palaa 11 vuoden jälkeen kotikaupunkiinsa Lahteen. Viime kausi oli keskikenttäpelaajalle suuri pettymys, mutta nyt hän odottaa itseltään jälleen vahvaa panosta Veikkausliigassa.

32-vuotias Pekka Lagerblom palasi Saksasta Veikkausliigaan IFK Mariehamnin riveihin kaudeksi 2013. Viime vuoden hän avasi Norjassa ja päätti Ruotsissa. Nyt tarjolla on jälleen tuttu pukukoppi ja pelipaita FC Lahdessa.

– Viime vuoteni oli todella rikkinäinen. Kung fu -potkuja tuli milloin mihinkin. Meno oli yhtä ylä- ja alamäkeä, Lagerblom kertoo SuomiFutis-sivustolle.

Lagerblom on kärsinyt urallaan lukuisista loukkaantumisista. Viime lauantaina pelaaja tuli vaihtoon vierasottelussa AIK:ta vastaan vartti ennen varsinaisen peliajan päätöstä pienen tällin vuoksi. Ottelu eteni tuossa vaiheessa lahtelaisten 3-0-vierasjohdossa, mutta päättyi kotijoukkueen 4-3-juhliin. Pelaaja kertoo kuitenkin olevansa nyt varsin hyvässä kunnossa.

– Olemme nyt keskustelleet harjoittelustani valmennusjohtomme kanssa. Toimimme systemaattisesti ja harkitusti. Annan siitä ison plussan kyllä Tokelle (päävalmentaja Toni Korkeakunnas) ja muille tiimin jäsenille.

– Yritän pelata perjantaina Liigacupin ottelussa, mutta katsomme sitä lähipäivinä. Ajattelin, että 3-0-tilanteessa voi tulla vaihtoon, pelaaja naurahtaa.

Lagerblom on 74 A-maaottelua pelanneen Petri Pasasen ohella FC Lahden nykyjoukkueen meritoituneimpia paluumuuttajia. Pelaajan mukaan Lahdessa on menty jalkapallon saralla eteenpäin, mutta kehitettävääkin on.

– Stadion tietysti kaipaa vielä parannusta. Kansa kuitenkin luo tunnelman. Toivottavasti viime vuosien menestys auttaa, että ihmiset löytäisivät vielä enemmän paikalle. Meistähän se on kiinni. Edistystä on kuitenkin tapahtunut monelta osin.

– Odotan itseltäni ja joukkueeltamme vahvaa kautta. Varsinkin kun tästä vielä opimme tuntemaan toisemme paremmin. Kaikki ovat täyttäneet paikkansa hyvin. Vaadin itseltäni paljon ja myös muilta. Eurooppa liigan karsinnat tuovat sitten lisäporkkanaa meille kaikille.

FC Lahti kohtaa Liigacupin avauksessaan perjantaina 30.1. klo KuPS:n. Ottelu pelataan Mukkulan hallissa.

Matti Heikkilä