Sakari Mattilan ja Tero Mäntylän norjalaisjoukkue Aalesund valmistautuu kuuden viikon päästä alkavaan kauteen.

Aalesundin pre-season on sujunut tiiviisti harjoituskentällä. Tiistai-iltana joukkue palasi viikon leiriltä La Mangasta.

– Pre-season Norjassa on yhtä pitkä kuin Suomessa. Eli aika pitkään tässä vielä mennään ennen kuin kausi alkaa, keskikenttäpelaaja Sakari Mattila kertoo SuomiFutis-sivustolle.

– Toistaiseksi kaikki on kuitenkin sujunut tosi hyvin. Kerran viikossa olemme pelanneet pelin ja kuutena päivänä viikossa on kaksi tapahtumaa, Mattila jatkaa.

[nosto tasoitus=”vasen”]Nyt varmaan aletaan hakea enemmän herkkyyttä, kun kauden alku lähestyy.[/nosto]Mattila pelasi hyvä viime kauden Aalesundin riveissä. Maalejakin syntyi peräti kuusi.

– Olen pysynyt ihan terveenä ja ehjänä talven ajan. Jotain pieniä kolhuja on tullut, eikä niiden takia ole viitsinyt ottaa riskejä joissain peleissä. Hyvässä kunnossa olen ja nopeasti tämä aika tässä menee, kun on ravia kaksi kertaa päivässä, 25-vuotias pelaaja kertoo.

Norjan pääsarja käynnistyy huhtikuun alussa.

– Nyt saimme tämän La Mangan alta pois. Kuormitus on ollut tosi kovan alkutalven ajan. Nyt varmaan aletaan hakea enemmän herkkyyttä, kun kauden alku lähestyy.

– Pelaamme myös edelleen noin kerran viikkoon pelin. Ja nyt vastustajajoukkueet kovenevat koko ajan. Se on hyvä asia, sillä näin olemme paremmin valmiita kauden alussa, Mattila sanoo.

Joonas Sarelius