VfL Wolfsburg on Bayern Münchenin vanavedessä hyvää matkaa varmistamassa paikkaansa ensi kauden Mestarien liigassa. Wolfsburg on ottanut entistä tukevamman otteen Bundesliigan kakkossijasta ja joukkueen riveistä löytyy tällä hetkellä todella kuuma hyökkääjä – Bas Dost.

25-vuotias liki kaksimetrinen hollantilaiskolossi oli syksyllä pitkät tovit sivussa kentiltä, mutta tämä vuoden puolella on paukkunut ja kunnolla. Dost ehti viime vuoden puolella pelata vain kuudessa Bundesliigaottelussa ja maaleja syntyi kaksi. Tämän vuoden puolella tahti on kuitenkin ollut hurjaa: viisi ottelua ja yhdeksän maalia.

Dost avasi kevät kauden takomalla kaksi maalia Bayern Münchenin verkkoon ja viikko sitten Leverkusen sai kokea Dostin maalivireen peräti neljän osuman edestä. Tahti ei tunnu hyytyvän, sillä viikolla Eurooppa-liigassa Dost upotti Sporting Lissabonin kahdella maalillaan ja sunnuntaina Bundesliigassa Dost iski Wolfsburgin molemmat maalit 2-1-voitossa Herthasta.

Dost itse ottaa hurjan vireensä – kahdeksan maalia viikossa – rauhallisesti.

– Loppujen lopuksi minulle kuitenkin maksetaan siitä, että teen maaleja, hollantilainen tuumi Sport1:lle.

VfL-manageri Klaus Allofs, joka itsekin takoi melkoisen määrän maaleja peliurallaan, selvitti asiaa varsin järkeenkäyvästi.

– Kun kulkee, niin sitä on aina oikeassa paikassa ja tekee maaleja liukuhihnalta, Allofs kuvaili Skylle.