Rovaniemen Palloseuran 21-vuotias laitapuolustaja Janne Saksela oli tammi-helmikuun vaihteessa antamassa näyttöjä moninkertaiselle Norjan mestarijoukkueelle Molde FK:lle.

Molde etsi laitapuolustajaa joukkueeseensa ja kutsui Sakselan reilun viikon pituiselle testileirille Espanjan La Mangaan.

Siirto norjalaisjoukkueeseen ei kuitenkaan Sakselan mukaan ole todennäköinen ainakaan tässä siirtoikkunassa. Moldessa oltiin tyytyväisiä Sakselan esityksiin, mutta lopulta joukkue ei tarvinnutkaan laitapuolustajan tontille uutta pelimiestä kevääksi.

– Tässä siirtoikkunassa tuskin tapahtuu mitään. He olivat tyytyväisiä minuun ja sanoivat, että annoin todella hyvät näytöt ja että tein hyvän vaikutuksen. He sanoivat seuraavansa minua edelleen, Saksela sanoo SuomiFutis-sivustolle, ja jatkaa:

[nosto tasoitus=”oikea”]Nyt olen täällä ja täällä on hyvä olla. Keskityn tähän ihan täysillä.[/nosto]- Heillä oli Norjan A-maajoukkuepuolustaja, josta on ollut paljon kiinnostusta ulkomailla. Häntä ei nyt myyty, joten heillä ei ollut varsinaisesti tarvetta.

Tällä hetkellä Saksela jatkaa siis viime vuoden tavoin RoPS:ssa. Hän iski tiistaina joukkueensa toisen osuman 2-2-tasapeliin päättyneessä Liigacupin ottelussa HJK:ta vastaan.

– Nyt olen täällä ja täällä on hyvä olla. Keskitynn tähän ihan täysillä. Katsotaan noita sitten myöhemmin. Toivottavasti joskus tulee jotain.

Saksela kävi talven aikana näyttämässä taitojaan myös Ruotsissa, AIK:ssa. Sopimusta ei kuitenkaan syntynyt.

Saksela pelasi RoPS:ssa viime kaudella 12 liigaottelua. Kaudella 2013 hän ei pelannut sarjassa ainuttakaan peliä toukokuussa saamansa polvivamman vuoksi.

Christos Zavros
Twitter:
@CZavros