Englannin maajoukkueen päävalmentaja Roy Hodgson toivoo, että miehen apuvalmentajana oleva Gary Neville saa mahdollisuutensa vastuuluotsina, kun 67-vuotias itse lopettaa pestissä.

Hodgsonin sopimus ”kolmen leijonan” johdossa päättyy vuoden 2016 EM-kisoihin ja mies ei itsekään ole varma jatkostaan.

– Katsotaan mitä tapahtuu. Tällä hetkellä kaikki tuntuu hyvältä ja toivon valmentajanurani jatkuvan vielä muutaman vuoden, Daily Star siteerasi ”Hodaria”.

Neville, entinen ManU:n huippupakki, on saanut arvostusta myös erinomaisena tv-kommentaattorina. Hodgson liputtaa ”kakkosena” puolesta.

– Uskon hänestä tulevan erinomainen valmentaja ja manageri. On Englannin jalkapalloliiton asia, minkä aseman he haluavat Garylle tulevaisuudessa. Hän on jo hyvä ja voi tulla yhä paremmaksi kokemuksen myötä. Uskon, että hän on jonain päivänä Englannin päävalmentaja.

Hodgson toivoo, että Neville ottaisi haastetta sarvista kiinni ja kokeilisi itseään tosissaan managerin hommissa eikä tyytyisi vain tv-hommiin.

– Kommentaattorin työ ei ole kovinkaan hankalaa jos tiedät jotain jalkapallosta. Siinä ei ole voittajia tai häviäjiä. Haluaisin nähdä hänen laittavan itsensä täysin likoon valmentajana ja managerina.