Saksan 2. Bundesliigassa FSV Frankfurtin joukkueessa pelaava Joni Kauko toivoo saavansa nykyisten EM-karsintojen avausminuuttinsa sunnuntaina, kun Suomi kohtaa Pohjois-Irlannin.

Kauko kohtaa Suomen kanssa Pohjois-Irlannin Belfastissa sunnuntaina. Pohjois-Irlanti kärkkyy tällä hetkellä EM-karsintojen F-lohkossa toisena yhdeksällä pistellä, Suomi on puolestaan neljäntenä neljällä pisteellä.

Vaikka Pohjois-Irlanti onkin napannut neljästä pelistään peräti kolme voittoa, Suomen keskikenttäpelaaja Joni Kauko ei lähde kumartelemaan tulevaa vastustajaa. Pelaaja muistuttaa, että jokaisella joukkueella on omat heikkoutensa.

– Pari palaveria on nyt ollut ja olemme katselleet vähän videoita. Siellä on taitavia jätkiä, mutta kyllä heillä on heikkouksiakin. Topparit ovat isokokoisia, eivät mitään hirveän nopeita. Ne ovat niitä asioita mihin meidän pitää iskeä, Kauko sanoo SuomiFutis-sivustolle.

[nosto tasoitus=”oikea”]Senhän takia täällä ollaan, että tänne tullaan pelaamaan.[/nosto]Huuhkajien keskikenttä koki ennen nykyisen EM-ryhmän valitsemista kolauksen, kun joukkueen luottomies Perparim Hetemaj joutui jäämään sivuun takareisivammansa takia. Nyt kentän keskustassa on vapaa paikka, jota Kauko luonnollisesti himoitsee ottelun kynnyksellä.

– Senhän takia täällä ollaan, että tänne tullaan pelaamaan. Varsinkin nyt kun olen päässyt pelaamaan seurajoukkueessakin enemmän, itseluottamus on nousussa. Toivoisin, että pääsisin pelaamaan, Kauko kertoo.

– Kyllä siihen hyvä korvaaja löytyy ketä siihen sitten tuleekaan pelaamaan, pelaaja jatkaa.

Kauko, 24, ei ole vielä toistaiseksi saanut vastuuta nykyisissä EM-karsinnoissa, mutta on tullut valituksi Huuhkajiin jokaiseen karsintaotteluun.

Kauko ei ole saanut kuluvalla kaudella toivotunlaisesti vastuuta FSV Frankfurtissakaan: Peliaikaa on 26 mahdollisesta ottelusta kertynyt vain 15:ssä. Viime kaudella hän pelasi frankfurtilaisseurassa 27 ottelussa, joista hän kuului avaukseen 26 kertaa.

Christos Zavros, Marlow