Englannin maajoukkueen päävalmentaja Roy Hodgson vahvisti maanantaina lehdistötilaisuudessa, että kauden komeetta Harry Kane pelaa avauskokoonpanossa tiistaina Italiaa vastaan ystävyysottelussa.

– Voisin nimetä koko avauskokoonpanomme, mutta en tee sitä nyt. Harry Kane pääsee ensi kertaa avaukseen ja Wayne Rooney on joukkueen kapteeni, Hodgson paljasti kuitenkin Goal-sivuston mukaan.

– Nyt on aika kokeilla ja katsoa muita pelaajia. Mutta joudutte odottamaan huomiseen [tiistaihin] ennen kuin näette joukkueeni. Harjoituspelit karsintojen aikana antavat mahdollisuuden katsoa, millä tasolla pelaajat ovat. Se on pelaajille mahdollisuus tehdä vaikutus managereihin.

Hodgson odottaa mielenkiinnolla kahden tähden yhteispeliä kärjessä.

– On hienoa nähdä Kane ja Roney yhdessä avauskokoonpanossa. Harry ansaitsee nämä mahdollisuudet. Otamme pelin muutenkin vakavasti.

Lupaavasta hyökkääjästä kasvanut nopeasti tehotykki

21-vuotias Kane on iskenyt tällä kaudella yhteensä 29 maalia Tottenhamille kaikki kilpailut mukaan lukien. Kausi on miehelle vasta ensimmäinen Valioliigassa. Hän on Tottenhamin kasvatti, mutta edellisinä vuosina mies haki kokemusta alemmilta tasoilta lainasopimuksilla.

Miehen maaleista 19 on syntynyt Valioliigassa ja mies johtaa maalipörssiä jaetusti Chelsean Diego Costan kanssa. Kane debytoi Englannin maajoukkueessa perjantain karsintapelissä Liettuaa vastaan sadunomaisella tavalla.

Hän ehti olla kentällä vain reilun minuutin ennen kuin teki jo ensimmäisen maalinsa Englannille. Osuma oli Englannin viimeinen 4-0-voitossa.