Huuhkajien ja Pohjois-Irlannin fanit virittelivät Bangorissa tunnelmaa ystävyysottelulla ennen illan huippukoitosta. Pohjois-Irlanti oli saanut fanimaaotteluun todella kovan vahvistuksen.

Oikealla laidalla pelannut Keith Gillespie, 40, ihastutti taidoillaan. Käännökset, laukaukset ja yleisestikin peliäly oli toista luokkaa kuin muilla viheriöllä viilettäneillä. Miehestä pystyi näkemään, että joskus urallaan hän on kantanut suurien seurojen, kuten Manchester Unitedin, Blackburnin ja Newcastlen, värejä menestyksekkäästi.

Gillespie teki ottelun ensimmäisen maalin 4-1-kotivoitossa nostamalla pallon tyylikkäästi takatolpan juureen pienestä kulmasta.

– Se oli nautinnollista. Lopetin muutama vuosi sitten. Oli hienoa pelata taas ja hauskaa oli, Gillespie kertoi SuomiFutis-sivustolle ottelun taottua.

”En juurikaan treenaile”

Gillespie on silminnähden kovassa tikissä, vaikka konkari ei omien sanojensa mukaan enää pahemmin treenailekaan. Pelituntuman ja -esityksen perusteella voisi helposti luulla miehen olevan vakionäky pelikentällä tänäkin päivänä.

– En pahemmin pelaile. Olen ollut onnekas, koska kiloja ei ole juurikaan tullut lisää. Silloin treenaminen maistui, kun vielä pelasin, Gillespie muisteli.

Gillespie on hävinnyt omaisuutensa uhkapeliongelman takia. Häneltä on ilmestynyt kirja How Not To Be A Football Millionaire eli Kuinka ei olla futismiljonääri. Ehkäpä mieheltä ei kannattaisi siis kysellä veikkausta illan peliin, mutta eipä hän kysymyksestä pahastunut.

– Jos Pohjois-Irlanti voittaa, Suomen tilanne on silloin vaikea. Peli onkin todennäköisesti tärkeämpi Suomelle kuin Pohjois-Irlannille.

– Suomi on aina hyvin organisoitunut ja vahva ryhmä. Täytyy pitää sormet ristissä ja toivoa oikeaa tulosta, Gillespie totesi naureskellen.

Jaakko Käyhkö, Belfast
Twitter: @JaakkoKayhko