Suomalaisessa futiksessa ei tarjoilla alkupalaa ennen pääruokaa. Menu valmistui tänään, kun HJK:n ja HIFK:n Liigacupin välieräpelin aikataulu varmistui.

Helsinkiläisten futisseuraajien keskuudessa odotetuin seurajoukkuepeli on tänä vuonna Stadin derby. Ensimakua helsinkiläisseurojen kohtaamisesta piti saada kunnolla ensi lauantaina klo 14.00 alkaen Talin jalkapallohallissa. Tuskin koskaan on yksittäistä Liigacupin ottelua hehkutettu ennakkoon yhtä paljon.

Liigacupin otteluita on helppo kutsua vain harjoituspeleiksi, mutta miksi nämä pelit eivät voisi olla enemmän. Tuleva derby sähköisti tunnelmaa sen verran, että potentiaalia tuntuisi löytyvän myös hallikauden väännöille.

Mutta.

Odotettu Stadin derby on vuorossa tuntia aiemmin kuin Bandyliigan finaali. Niinpä HIFK:ta yli lajirajojen kannattava joukko joutuu hajaantumaan kahteen eri urheilutapahtumaan. Ilmeisestikään näitä otteluita ei pelata katsojia varten.

Lisäksi HJK:lta on ottelusta peräti 22 poissaoloa, sillä lauantaina Klubi leireilee vielä Espanjan Marbellassa. Aivan ymmärrettävästi Mika Lehkosuo ei lennätä suojattejaan kesken leirin yksittäiseen otteluun. Ei tätä siis edes liigakauteen valmistavaksi peliksikään voi haukkua.

Kerrataan vielä selvyyden vuoksi: kaikki kiinnostuneet katsojat eivät siis pääse otteluun paikalle ja toinen joukkue puuttuu pelistä kokonaan. Varmasti tähän kaikkeen löytyy joku järjellinen selitys, mutta olennaisinta on, minkälainen arvo tälle tulevalle Liigacupin välierälle nyt sitten jää.

Vastaan itse: lippu ovelta maksaa tietääkseni 15 euroa.

Jaakko Käyhkö, Twitter: @JaakkoKayhko