Huuhkaja-pelaajien kasvoista pystyi lukemaan sunnuntai-iltana sen ajatuksen mitä kukaan ei uskalla vielä sanoa ääneen: nämä karsinnat alkavat nyt olla pelatut.

Pohjois-Irlanti-ottelu oli jopa Suomen heikoin esitys näissä EM-karsinnoissa. Kun viiden pelin jälkeen kasassa on neljä pistettä, vaikuttaa kolmaskin sija tässä kohtaa karsintoja enemmänkin fanin unelmoinnilta kuin realistiselta lopputulemalta.

Jos kerran Paatelainen ei jatka maajoukkueen peräsimessä näiden karsintojen jälkeen, miksi jatkaa enää valitulla tiellä. Paatelainen pääsisi seurajoukkuehommiin ja uusi Huuhkaja-luotsi saisi hyvin aikaa valmistautua seuraaviin karsintoihin.

Mutta.

– Olihan tämä pettymys, ei sitä voi kieltää. Mutta me ollaan päätetty, että halutaan viedä tämä loppuun tällä miehistöllä, Pertti Alaja kertoi Belfastissa pelin jälkeen (uutinen).

Mielenkiintoinen argumentti. Ei kai sitä nyt kannata lukittautua yhteen vaihtoehtoon vaan arvioida tilanne uudelleen sen muuttuessa. Kenties totuus onkin vähän toisenlainen.

Jospa rahat eivät riitä tässä kohtaa uuteen mieheen tai toisaalta jospa yksinkertaisesti parempaa ehdokasta tehtävään ei juuri nyt ole.

Joka tapauksessa Paatelaisen lähtö on nyt vain ajan kysymys. Kun hetki koittaa, eiköhän pesti pureta yhteisymmärryksessä.

Jaakko Käyhkö, Belfast
Twitter: @JaakkoKayhko