Olosuhteet, olosuhteet, olosuhteet. Yksi sana on liitetty harmillisen usein Veikkausliigan näyttämöihin, eikä suinkaan positiivisella tavalla.

Eilen Seinäjoelta kuului kuitenkin hienoja futisuutisia, sillä kaupunginvaltuusto hyväksyi jalkapallostadionin rakentamisen Jouppilanvuorelle. Mikään pieni hanke kyseessä ei ole, sillä kokonaisarvoltaan projekti on 10,5 miljoonaa euroa.

Uudesta SJK:n näyttämöstä päästään nauttimaan näillä näkymin jo huhtikuussa 2016.

Palloliiton olosuhdepäällikkö Tero Auvinen otti kaupunginvaltuuston päätöksen ilolla vastaan. Tietenkin. Ja mikäs Auvisen on juuri nyt hymyillessä, sillä muuallakin tapahtuu.

Rovaniemelle on valmistumassa pääkatsomo jo täksi kaudeksi, ja Hietalahti saa modernin stadionin vuonna 2016. Olosuhteita mietitään lähitulevaisuudessa myös Tampereen Tammelassa, Kotkan Arto Tolsa Areenalla sekä Lahden Kisapuistossa.

Olosuhteet ovat tuntuneet ikuiselta murheenkryyniltä Veikkausliigassa ja suomalaisessa futiksessa muutenkin. Muutos on ollut kuitenkin pitkään vireillä. HJK:n jalkapallohallin avajaisia vietettiin vihdoin viime lauantaina. Muutenkin tekonurmia syntyy kovaan tahtiin.

Pian ei ehkä olekaan enää mitään tarvetta huudella olosuhteiden perään.

Jaakko Käyhkö, Twitter: @JaakkoKayhko