Manchester Cityn unelma Valioliiga-mestaruuden uusimisesta otti kovan kolauksen sunnuntaina joukkueen taipuessa Liverpoolille vieraissa 1-2-lukemin. Liverpool meni ensin johtoon Jordan Hendersonin osumalla, City tasoitti vielä avausjaksolla Edin Dzekon osumalla, mutta Liverpool pääsi juhlimaan Philippe Coutinhon maalin myötä.

City on sarjan kakkosena viisi pistettä ottelun vähemmän pelanneesta Chelseasta. Liverpool on sarjassa viides, kaksi pistettä nelossijalla olevasta ManU:sta ja kolme pistettä kolmossijasta, jota miehittää Evertonin 2-0-lukemin myöhemmin sunnuntaina kaatanut Arsenal.

Liverpool-luotsi Brendan Rodgers hehkutti miehistöään, joka oli tulta ja tappuraa.

– Otan hattuni päästä pelaajieni esityksen vuoksi. Olimme takaisin kotona [Eurooppa-liigan pelistä] vasta aikaisin perjantaiaamuna, pelaajat olivat nukkumassa kuuden aikoihin ja nukkuivat koko perjantaipäivän, mies taustoitti BBC Sportille.

– Harjoittelimme lauantaina kevyesti. Pelaajat olivat säälimättömiä ja antoivat huippujoukkueelle vain yhden laukauksen maalia kohti. He ansaitsevat suuren kunnian. Meidän luonteemme kyseenalaistettiin kauden alussa, mutta olemme vain yrittäneet löytää ryhmiä ja tasapainoa lyhyessä ajassa runsaasti muuttuneeseen miehistöön, Rodgers perusteli.

City-luotsi Manuel Pellegrini otti tappion rauhallisesti, mutta huolestuneena.

– Ottelu oli tasainen, mutta Liverpool voitti koska he tekivät kaksi upeaa maalia. Me itse hukkasimme liikaa palloja ottelun alussa. Tasoituksemme jälkeen ammuimme tolppaan, mutta toisella jaksolla emme päässeet murtautumaan rankkarialueelle.

– Olen huolissani siitä, että hukkaamme palloja liikaa – paineella on roolinsa tässä. On paljon analysoitavaa, jotta voimme olla parempia.