Lukas Hradecky on monen veikkaus Huuhkajien pelaavaksi maalivahdiksi sunnuntain EM-karsintaottelussa Pohjois-Irlantia vastaan.

Hradecky pelasi edellisessä EM-karsintaottelussa Unkaria vastaan ja vakuutti myös alkuvuodesta Abu Dhabin leirillä. Hän nousi joukkueen sankariksi Ruotsia vastaan torjumalla Mikael Ishakin ensimmäisen puoliajan rangaistuspotkun ja pitämällä nollan Suomen 1-0-voitossa.

– Ei se ainakaan haittaa mahdollisuuksiani päästä pelaamaan. Oli kiva voittaa Ruotsikin ja sain pilkun kiinni. Ensimmäinen torjuttu pilkku maajoukkueessa, luottamus kasvoi siitäkin, Hradecky kertoo Palloliiton verkkosivuilla.

Edellinen EM-karsintaottelu Unkaria vastaan päättyi tappioon ja Hradecky oli tappiollisen ottelun jälkeen apealla päällä, mutta lähinnä viime minuuttien aikana syntyneen osuman vuoksi. Omaan pelaamiseensa hän oli varsin tyytyväinen.

– Totta kai se harmitti, että joukkue hävisi. Oli iso asia päästä pelaamaan ja mielestäni selvisin ihan hyvin, ilman ongelmia. Näytin että olen valmis siihen ja pystyn pelaamaan tuolla tasolla, Hradecky sanoo.

Hradecky uskoo olevansa avauksessa myös sunnuntain elintärkeässä kamppailussa.

– Uskon ja toivon totta kai.