Liverpoolin kapteeni Steven Gerrard on saamassa jalkapallomaailmalta julman läksiäislahjan siirtyessään kuluvan valioliigakauden päätteeksi Liverpoolista MLS-liigan LA Galaxyyn. Gerrard pelasi uransa toistaiseksi viimeiseksi jäävän Liverpoolin ja Manchester Unitedin välisen ottelun sunnuntaina saaden punaisen kortin alle minuutin jälkeen.

Ottelua ei oltu pelattu Gerrardin punaisen jälkeen montaakaan minuuttia lisää, kun Twitter oli täyttynyt monella jalkapallohuumoria viljevien tilien hassuttelukuvakoosteilla, -videoilla ja –kommenteilla.

Viime kaudella Gerrard teki liigan päätöskierroksilla emämunauksen liukastuessaan Chelsea-ottelussa pallon kanssa sillä seurauksella, että Demba Ba karkasi läpiajoon, viimeisteli maalin ja löi alkutahdit Liverpoolin mestaruusunelmien murskautumiselle. Liukastumisvideota on editoitu ympäri jalkapalloilevan maailman useaan otteeseen ja sen avulla on naureskeltu Gerrardin huonolle hetkelle rajusti.

Nykyaikana tähdille irvailu on tehty sangen helpoksi. Sosiaalinen media, helpohkot videoiden ja kuvien käsittelyohjelmat tekevät liki jokaisesta jalkapallon seuraajasta jonkinlaisen sisällöntuottajan, ja mikäs sen mukavampaa on kuin nimettömänä loanheittäminen kuuluisaa henkilöä kohtaan. Gerrardin kohdalla naureskelukynnystä madaltaa sekin, että hän on edustanut urallaan vain Liverpoolia, eli hänellä löytyy ”vihollisia” maan jokaisessa muussa seurassa.

Gerrard tuli suoraselkäisesti ottelun jälkeen median eteen tunnustamaan virheensä ja pyytämään kannattajilta ja joukkueelta anteeksi. Hän jättää Liverpoolin jääden ilman liigamestaruutta seurassaan, mutta Mestarien liigan, UEFA-cupin ja kaksi kertaa FA-cupin voittanut pelaaja ansaitsisi tulla muistetuksi paljosta muustakin kuin yhdestä liukastumisesta ja yhdestä punaisesta kortista.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen