Huuhkajien päävalmentaja Mixu Paatelainen oli kaikkea muuta kuin tyytyväinen sunnuntaiseen EM-karsintaotteluun Pohjois-Irlantia vastaan. Etenkin päästetyt maalit jäivät kaivamaan päävalmentajaa.

– Olimme aivan liian kesyjä molemmissa bokseissa. Puolustaminen oli löysää ei aggressiivista, ei ollenkaan sellaista mitä oltiin harjoiteltu, Mixu latasi ottelun jälkeen.

– Vastaavasti toisessa päässä, rankkarialueen lähellä ja sen sisällä, meidän täytyy ampua hanakammin. Meillä oli paljon mahdollisuuksia laukoa ja tehdä maali.

Eväät toisenlaiseenkin otteluun olivat Paatelaisen mukaan olemassa.

– Peli lähti hyvin liikkeelle. Me luotiin tilanteita mutta ei lauottu, yritettiin kuljettaa pallo maaliin.Toisaalta Sebastian Sorsan tilanteessa tuomarin olisi ehdottomasti pitänyt viheltää meille rankkari 0-0-tilanteessa. [Olisi ollut] täysin toinen peli sen jälkeen. Mutta turha jossitella.

– Olimme aivan liian tehottomia boksissa. Siihen on tartuttu, ja sitä on harjoiteltu koko viikko, että ollaan terävämpiä. Mutta tänään sitä ei tehty.

Kahden maalin takaa-ajoasemassa toiselle jaksolle lähtenyt Suomi ei kuitenkaan luovuttanut.

– Puoliajalla sanoin pelaajille ettei kenenkään pää mene alas. Eikä kenenkään pää mennyt alas. Toisaalta ne puolustivat hyvin johtoaan. Harmi, että saatiin niin myöhään se kavennusmaali.

Päävalmentaja myönsi, että Huuhkajien tilanne karsintalohkossa on nyt todella tukala.

– Tilanne ei ole missään nimessä hyvä, emmekä tietenkään voi olla tyytyväisiä. Mutta joka kerta kun pelaamme, niin lähdemme taistelemaan ja voittamaan peliä.

Kyle Lafferty iski molemmat isäntien maalit. Miten Laffertyn puolustaminen sujui?

– Kyllähän kaksi miestä pitäisi riittää yhden miehen puolustamiseen. Ajoittain Laffertyllä oli aivan liikaa tilaa ottaa pallo alas.

Oliko joukkueessa havaittavissa henkistä lukkoa pitkän maalittoman putken jälkeen?

– Ei. Mennään mieluummin siihen, mikä on meidän taso tällä hetkellä. Tulevaisuudessa nämä pelaajat tulevat olemaan paljon parempia.

Pekka Mäntylä, Belfast
Twitter: @pjmant