Helsingin Jalkapalloklubin päävalmentajan Mika Lehkosuon mukaan joukkueen kriittisimmille pelipaikoille on nyt varmistettu hyvän tason pelimiehet.

Viime kaudella Eurooppa-liigan lohkovaiheessa pelannut HJK ilmoitti maanantaina tehneensä pelaajasopimukset hyökkääjä Mike Havenaarin ja maalivahti Daniel Örlundin kanssa. (uutinen)

Lehkosuo on ilahtunut siitä, että joukkueen tärkeimmät osa-alueet ovat nyt ainakin paperilla kunnossa.

– Ne ovat ne kaksi pelipaikkaa, jotka ratkaisevat tuloksia. Joukkuepelaamista ja paikkojen rakentamista voi harjoitella ryhmänä, mutta maalin viimeisteleminen on kaikkein haastavinta, Lehkosuo sanoo SuomiFutis-sivustolle.

HJK yritti hankkia riveihinsä mm. Lehkosuon entistä valmennettavaa Tim Väyrystä. Väyrynen päätti kuitenkin jäädä Saksaan.

– Suomalaisista hyökkääjistä on tietty tyhjiö, Lehkosuo sanoo.

– Havenaar teki kovassa Hollannin sarjassa maaleja. Hän on pitkä ja ulottuva kaveri. Vahvuutena ei ole juosta ympäri kenttää mutta uskon, että hän näyttää myös monipuolisuuttaan.

Onko joukkue nyt kasassa?

– Ei se kaukana ole. Olemme hankkineet kaksi hyökkääjää ja kaksi maalivahtia. Ne olivat meille ns. ongelmalliset osa-alueet viime kauden lähtijöiden jälkeen.

– Nyt meidän ei tarvitse enää aggressiivisesti etsiä lisää pelaajia.

Matti Heikkilä