Huuhkajien toiveet EM-kisapaikasta näyttää hiipuvan lopullisesti, kun Pohjois-Irlanti johtaa kotiotteluaan Suomea vastaan jo 2-0-lukemin avausjakson jälkeen.

Ottelun molemmista maaleista on vastannut isäntien maalitykki Kyle Lafferty nostaen koko karsintojen maalisaldonsa jo viiteen osumaan.

Pohjois-Irlanti oli mennä jo alkuvaiheessa johtoon, kun kulmapotkun jälkeinen pusku löysi tiensä Huuhkajien verkkoon. Tilanteessa kuitenkin pallon keskittäjä laidalla oli paitsiossa.

Pohjois-Irlanti oli koko jakson vaarallisempi, iski kovaa kiinni Suomen pelinrakenteluun tuloksekkaasti ja iski nopeita vastaiskuja.

33. minuutilla Pohjois-Irlannin Kyle Lafferty rikkoi kuparisen vapaapotkun jälkitilanteesta. Vapari syntyi Niklas Moisanderin turhasta rikkeestä hyökkääjään.

Vaparikeskitys kilpistyi vielä Suomen puolustukseen, mutta jatkopallo löysi vapaaksi unohdetun Laffertyn rankkarialueen sisältä ja tämä ampui pallon suoraan volleysta maaliin.

Sama mies iski 38. minuutilla uudestaan puskumaalilla, kun Suomen puolustajista Joona Toivio ja Sebastian Sorsa seurasivat tilannetta läheltä.

Huuhkajat otti jo avausjakson aikana lisää hyökkäysvoimaa kentälle Joel Pohjanpalon muodossa, joka korvasi Kasper Hämäläisen.