FC Lahti avasi Veikkausliigan 1-1-tasapelillä KTP:tä vastaan. Keskiviikkona joukkue tippui KuPS:ia vastaan Suomen Cupista 1-2-numeroin. Seuraava haaste on HJK sunnuntaina Helsingissä.

Henri Toivomäki kuului viime kaudella FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnaksen luottopelaajiin. “Henkka” taitaa pelikentällä niin puolustuksen kuin keskikentänkin roolit ja pitää suoritustasonsa varsin tasaisena.

– Oli hyvä avata kausi edes pisteellä. Heillä oli vähän tuuria maalissa, mutta oli pelissä paljon positiivistakin. Cupin tulos oli harmillinen, mutta nyt kalenterissa on tilaa. Keskitymme liigaan, Toivomäki totesi SuomiFutis.comille.

– En ole huolestunut. Teemme sovittuja juttuja ja peli on hyvää, hän lisäsi.

Lahtelaiset saavuttivat viime kaudella liigasta pronssia. Joukkue muuttui talven aikana jonkun verran, mutta odotukset ryhmään saapuneita kohtaan ovat jopa lähtijöitä suurempia. Viimeisin menetys Jani Tanska jätti Kuhnurit maaliskuun lopussa. Lähtökohtaisesti tuo siirto heikentää joukkueen viime kaudella hyvin toiminutta puolustuslinjaa.

– Jani on tietysti hyvä pelaaja ja on vaikea sanoa kuinka iso muutos hänen lähtö on. Saimme kuitenkin tilalle tutun Pyry Kärkkäisen. Hän on erityylinen pelaaja, mutta sopii meille hyvin.

FC Lahti kohtaa HJK:n sunnuntaina Sonera Stadiumin uudistetulla jalkapallonurmella klo 16.