HJK ja FC Lahti päätyivät sunnuntaina 1-1-tasapeliin Helsingin Sonera-stadionilla.

FC Lahti meni yllättäen johtoon 20 minuutin pelin jälkeen. Markus Joenmäki keskitti pallon vasemmalta laidalta maalille ja Leandro Motta puski pelivälineen oikeaan alanurkkaan jättäen HJK:n maalivahdin Saku-Pekka Sahlgrenin vaille mahdollisuuksia torjuntaan.

HJK tasoitti pelin kauden päätteeksi juuri ”Kuhnureista” Klubiin siirtyneen Matti Klingan toimesta. Klinga harhautti maalin edustalla Jussi Länsitalon ja sijoitti sen jälkeen pallon hiukan onnekkaastikin ohi Henrik Moisanderin, joka sai laukauksessa hiukan näppejään väliin.

Molemmilla joukkueilla oli ottelussa omat mahdollisuutensa mennä johtoon. Lahtelaisten paras paikka nähtiin 66. peliminuutilla, kun Xhevdet Gela paukutti pallon ylärimaan.

Gela ei ottelun jälkeen harmitellut yläriman kolisemista. Piste Helsingin reissulta kelpasi keskikenttämiehelle.

– Pakkoja oli, mutta toisaalta niin oli HJK:llakin. Vieraskentällä 1-1, joten kyllähän tämä tyydyttää, Gela sanoi SuomiFutis-sivustolle.

HJK olisi paremmalla viimeistelyllä voinut iskeä useammankin maalin. Gela jakoi ymmärrystään kotijoukkueelle ja muistutti, että hallitsevalla mestarilla on varmasti paineita jokaisessa ottelussa.

– Ei se ole heillekään helppoa. He ovat aina ennakkosuosikkeja. Kaikki syttyvät HJK:ta vastaan ja pelit ovat aina heille vaikeita, Gela totesi.

FC Lahdelle sunnuntain piste oli kauden toinen. Viime sunnuntaina se jäi niin ikään 1-1-tasapeliin FC KTP:n kanssa Lahden Kisapuistossa. Gelan mielestä pistetili voisi olla suurempikin.

– En ole tyytyväinen. Kotona pitää pystyä aina voittamaan. Mutta voisi se alku olla huonompikin. Jollakin tavalla se tyydyttää, mutta pitää pystyä parantamaan.

FC Lahti pelaa seuraavan ottelunsa torstaina. Silloin Kisapuistossa vierailee sunnuntaina 1-1-tasapeliin HIFK:n kanssa Ahvenanmaalla jäänyt IFK Mariehamn, jolla on myös kaksi pistettä kahdesta sarjaottelusta.

Christos Zavros
Twitter @CZavros