HJK:n gambialainen laituri Demba Savage palasi sunnuntain Veikkausliigaottelussa FC Lahtea vastaan pitkästä aikaa pelikentille.

Viime vuoden marraskuussa Eurooppa-liigan ottelussa polvensa loukannut Savage ehti pelata helmikuussa 25 minuuttia Liigacupin pelissä FC KTP:tä vastaan, kun hän loukkaantui uudelleen. Sillä kertaa kyse oli käsivammasta.

Savage vaihdettiin 1-1 päättyneessä Lahti-pelissä kentälle aivan ensimmäisen jakson lopulla Sebastian Sorsan loukkaannuttua.

– Oli mahtavaa päästä pelaamaan, mutta samalla se oli vaikeaa. Tämä oli minulle ensimmäinen peli moneen kuukauteen, ja olen vasta viime viikosta asti harjoitellut joukkueen mukana. Menee vielä jonkun aikaa, että pääsen parhaaseen vireeseen, Savage sanoi SuomiFutis-sivustolle.

Savage pääsi ottelussa useita kertoja murtautumaan laidaltaan Lahden puolustuksen selustaan, mutta viimeiset ratkaisut jättivät toivomisen varaa.

– Olin varma, että teen ottelussa maalin. Minulla oli monta tekopaikkaa ja myös hyviä tilanteita antaa maalisyöttö. Väsähdin aika pahasti jo 10-15 minuutin pelin jälkeen, ja suoritukset jäivät siksi heikoiksi, Savage totesi.

Matti Heikkilä