Kuopion Palloseuran puolustaja Dani Hatakka on ollut tehokas maalihai Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa. Saman vireen hän toivoo löytyvän myös Veikkausliigaan.

KuPS aloitti kautensa 1-0-voitolla KTP:stä viime sunnuntaina. Kuopiolaiset onnistuivat viimeksi vuonna 1990 nappaamaan kauden ensimmäisestä pelistään voiton.

– Haimme kolmea pinnaa ja sen saimme. Ensimmäisten kierrosten pelit ovat monesti vielä nihkeitä. Tuo esitys ei ollut parhaamme, mutta saimme tuloksen ja eiköhän se siitä parane, Hatakka sanoo SuomiFutis-sivustolle.

FC Hongasta Kuopioon talvella siirtynyt Hatakka ei ole onnistunut vielä maalinteossa uuden seuransa virallisisssa otteluissa. Alle 21-vuotiaissa osumia on kertynyt 16 maaottelussa kuusi. Tänään torstaina mahdollisuus tarjoutuu Savon Sanomat Areenalla, kun KuPS isännöi VPS:aa.

– On kiva päästä pelaamaan ensimmäinen sarjapeli kotiyleisölle. Olli Huttunen on ollut pitkään VPS:n valmentaja, joten luvassa on tuskin suuria yllätyksiä. Heillä on suoraviivaisia ja nopeita hyökkääjiä, pitää olla varuillaan.

– Olen saanut Kuopiossa minulle sopivan roolin, missä tuen hyökkäyksiä. Hyvin on sujunut, olen tyytyväinen. Olisi kiva päästä myös antamaan maalisyöttöjä ja tekemään maaleja, Hatakka kertoo.

Matti Heikkilä