Edelliset neljä mestaruutta voittanut Amsterdamin Ajax joutuu luopumaan tittelistä tämän kauden osalta, kun PSV Eindhoven varmisti jo Hollannin pääsarjan Eredivisien voiton.

PSV kaatoi Heerenveenin lauantaina 4-1-lukemin. Joukkue karkasi sarjassa jo 13 pisteen karkumatkalle kakkosena olevasta Ajaxista, joka pelaa viikonlopun kierroksen ottelunsa vasta sunnuntaina. Kierroksia on tämän jälkeen jäljellä vain kolme, joten Ajaxin maksimisaldoksi voi muodostua enää 12 pistettä eli PSV on karannut lopullisesti joukkueelta.

Moisander tuli Ajaxiin loppukesästä 2012 ja on ollut voittamassa kolmea mestaruutta seuran kanssa. 29-vuotias Huuhkaja-kippari jättää seuran kauden päätyttyä siirtyen Serie A -seura Sampdoriaan. Moisander ja Ajax jäävät ilman pokaalia, koska joukkue on pudonnut jo Hollannin cupistakin ja eurokentilläkin pelit ovat päättyneet. Joukkue hävisi alkusyksystä myös Hollannin supercupissa (liigamestarin ja cup-voittajan kohtaaminen) PEC Zwollelle.

Cupin voittopokaaliin saattaa kuitenkin tarrata toinen suomalainen. Cupin finaalissa kohtaavat Huuhkaja-toppari Thomas Lamin edustama PEC Zwolle sekä Groningen.