Kolme ensimmäistä Veikkausliigaotteluaan hävinnyt Rovaniemen Palloseura lähtee keskiviikkona hakemaan kotikentällään kolmea pistettä vastaan asettuvalta liiganousijalta Helsingin IFK:lta.

RoPS-valmentaja Juha Malinen lupaa muutoksia RoPS:n kenttäkoostumukseen, joilla haetaan joukkueeseen uutta puhtia.

– Se on ihan selvä, että kentälle tulee muutoksia. Pyrimme saamaan puolustuspelimme parempaan kuosiin. Kentän täyttäminen on meillä myös ollut huonoa, olemme antaneet vastustajille aivan liikaa prässipaikkoja ja sitä kautta hyviä maalitilanteita, Malinen kommentoi seuran tiedotteessa.

Hyökkäyspelikään ei ole toiminut kuten oli odotettu.

– Se pitää meidän muistaa, että hyökkäysten pitäisi päättyä aina maalitilanteisiin. Näin ei ole ollut ensimmäisissä peleissä. Toivottavasti porukka on nyt niin nälkäinen, että haluaa pisteiden jäävän Rovaniemelle.

HIFK kierrättänyt paljon miehistöään

Vastustajajoukkue HIFK on Malisen mukaan intohimoinen nousijajoukkue, jolla on paljon hyviä pelaajia laittaa kentälle.

– Joukkue on vaihtanut jokaiseen otteluunsa yli puolet joukkueestaan, heillä on siis käytännössä kaksi kentällistä kovia liigapelaajia.

Myös vierasjoukkueen kannattajaryhmä ”Stadin kingit” on kuuluisa fanaattisesta kannustuksesta omiaan kohtaan. Heitä on odotettavissa huomenna Keskuskentälle aika joukko, joka tietää myös paljon järjestysmiehiä paikalle.

– Helsinkiläiset tuovat kannattajaryhmän mukanaan ja se tuo varmasti elämää Keskuskentälle. Faniporukka on positiivisesti ja aktiivisesti toimiva ja saa kannatuksellaan joukkueensa lentoon.

Malinen toivoo myös RoPS-fanien innostuvan huomenna kunnon kannustukseen, jotta pisteet saadaan jäämään Rovaniemelle.