SJK otti ensimmäisen kiinnityksen Veikkausliigan Pohjanmaan herruuteen kaatamalla Jaron vieraskentällä 1-0-lukemin.

Pietarsaaren keskuskentän nurmi ei vielä tässä vaiheessa vuotta mahdollistanut kovin hyvää syöttöpeliä. Molemmat joukkueet suosivat tavallisesti maata pitkin pelaamista, mutta tässä ottelussa se oli vaikeaa. Ensimmäisellä puoliajalla ei juuri maalipaikkoja ollut.

71. minuutilla syntyi ottelun voittomaali. SJK:n taiturilaituri Bahrudin Atajic harhautti Reginaldon vasemmassa laidassa kantapääkikalla. ”Bahru” eteni boksiin ja keskitti maalille Akseli Pelvakselle, joka ohjasi pallon maaliin Jesse Östin edestä.

– Olihan se maali aikamoinen flipperi, mutta pitää olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Se oli hyvin pelattu tilanne meiltä. Atajic tuli hyvin laidalta ja laittoi etutolpalle, kommentoi Akseli Pelvas maaliaan SJK:n tiedotteessa.
– Pietarsaari on vaikea paikka pelata, viime kaudellakin nämä olivat yhden maalin pelejä. Peli ei vielä ollut niin hyvää kuin se voisi olla, mutta peli kehittyy. Voittoja tulee heikommallakin pelillä. Jaro ei tehnyt peliä helpoksi tänään, mutta peli oli kuitenkin meidän hallussa, sanoi Pelvas.

SJK jatkaa viime kauden kurssillaan

Viime kauden hopeamitalisti SJK on Veikkausliigassa nyt kakkosena seitsemällä pisteellä kolmesta pelistä. Tasapistein edellä paremmalla maalierolla on FC Inter, jonka kanssa SJK jakoi pisteet avauskierroksella.

SJK-luotsi Simo Valakari piti siitä, että molemmilla oli tavoite pelata hyvää futista.

– Taas 1-0 voitto. Se kertoo, että tässä oli kaksi hyvää joukkuetta, jotka tuntevat toisensa. Kenttä ei helpottanut pelaajien tekemistä. Kenttä oli liukas ja pallo pomppi. Molemmat joukkueet haluaisivat pelata parempaa jalkapalloa, mutta kevään pelit ovat tällaisia, Valakari summaili.

Jaro-luotsi Alexei Eremenko komppasi.

– Tunnemme toisemme hyvin. Työmoraali oli hyvää. Pienet erot ratkaisevat nämä pelit. Öst teki hyviä torjuntoja ensimmäisellä puoliajalla ja Aksalu toisella.

 

– Molemmilla oli samankaltainen paikka. Atajicin syöttö meni Pelvakselle ja siitä tuli maali. Denisin syöttö vastaavassa tilanteessa meni SJK:n puolustajalle, Eremenko valotti joukkueensa hukattua ratkaisupaikkaa.

Jaro on kahdesta pelistä kerännyt pisteen.