Stadin herruus jäi ratkaisematta vielä kauden ensimmäisessä derbyssä.

Kauden ensimmäinen paikallispeli kirjattiin loppulukemiin 1-1. Sekä HIFK että HJK hakivat ahnaasti voittomaalia vimeisiin minuutteihin asti. Ennen ottelua HJK oli suuri suosikki voittamaan taiston, mutta itse peli oli todella tasaväkinen.

HJK teki ottelun ensimmäisen maalin 4. minuutilla. Robin Lod vei laidalla vastustajan kahville ja keskitti Mike Havenaarin avopaikkaan, eikä hyökkääjä erehtynyt.

Klubi oli ottelun alussa hallitsevampi osapuoli, mutta ottelun edetessä tähtirinnat pääsivät paremmin taistoon mukaan. Yritys palkittiin 23. minuutin kohdalla, kun Joni Korhonen pääsi huudattamaan kotijoukkueen äänekkäitä faneja.

Korhonen pääsi sijoittamaan rangaistuspotkusta pallon vasempaan alakulmaan Tapio Heikkilän rikkeen jälkeen. HJK:n pelaajat protestoivat rangaistuspotkua, jonka avustava erotuomari liputti, mutta joka jäi päätuomarilta ilmeisesti näkemättä.

Toisella jaksolla meno oli todella tasaväkistä. HJK:n paras paikka osui Atomu Tanakalle, jonka komea saksipotkuritys oli mennä maaliin asti. HIFK:sta Fredrik Lassas oli rokottaa entistä seuraansa, mutta hurja tykki rangaistusalueen reunalta osui ainoastaan ylärimaan.