Tottenham-luotsi Mauricio Pocchettino ei ole suuresti huolissaan siitä, jos joukkueen talismaani Harry Kane valitaan Englannin U21-joukkueeseen ikäluokan EM-turnaukseen kesällä.

Tottenham lähtee liigakauden päätyttyä Australiaan, missä se kohtaa Sydney FC:n 30. toukokuuta. U21-kisat alkavat kesäkuun puolessa välissä. Monet ovat olleet huolissaan pelaajan loppuunpalamisesta, minkä seuraukset näkyisivät seuraavalla kaudella.

Pocchettino on suotuisa pelaajansa esiintymiseen Englannin nuorten ryhmässä, jos kommunikaatio liiton kanssa on avointa. Hän haluaa myös painottaa, että voi käyttää seurassa pelaajaa kuten itse haluaa.

– Meillä on kahdeksan tärkeää peliä ja meillä on aikaa paljon puhua asioista mitä tulee tapahtuman, Pocchettino viittaa viimeisiin Valioliiga-kierroksiin.

– En näe syytä, miksi hän ei voisi pelata U21-joukkueessa. Harry on kuitenkin meidän pelaaja ja minä päätän tarvitaanko häntä Sydneyssä, Pochettino painottaa määräysvaltaansa.

Kane debytoi juuri A-maajoukkueessa ja miehen osalta saattaa seuraavana kesänäkin olla arvokisamatka edessä, kun aikuisten EM-kisat pelataan Ranskassa vuonna 2016.

– Meidän täytyy suojella häntä, mutta tilanteesta meidän pitää keskustella liiton ja Gareth Southgaten [U21-luotsi] kanssa. Haluamme aina löytää parhaan mahdollisen ratkaisun pelaajan ja maajoukkueen kannalta.