Tottenham kaatoi Newcastlen vieraissa 3-1-lukemin ja elättelee vielä toiveita pääsystä Valioliigassa neljän parhaan joukkoon, mikä toisi seuralle paikan Mestarien liigaan ensi kaudeksi.

Tottenham johti avausjakson jälkeen Nacer Chadilin maalilla. Newcastle tuli tasoihin heti toisen jakson aluksi, kun Jack Colback ampui pallon sisään pilkun kohdalta oman pelaajan hyvän laitanousun seurauksena.

Tottenhamin voittomaalin teki suoraan vapaapotkusta tanskalaistähti Christian Eriksen vain muutamaa minuuttia myöhemmin. Vapaapotku näytti keskitysyritykseltä, mutta kukaan ei osunut palloon ja se meni pompun kautta ohi Newcastlen hollantilaisvahti Tim Krulin.

Ottelun loppulukemat iski Harry Kane lisäajalla, kun Newcastle haki riskillä tasoitusta. Osuma oli miehelle Valioliigassa jo 20:s ja kaikki kilpailut mukaan lukien jo 30:s.

Sunnuntaina toisessa Valioliiga-pelissä Manchester City kukisti kotonaan West Hamin 2-0-lukemin. Sergio Aguero teki toisen osumista, ja toinen oli West Hamin oma maali. Aguero ja Kane ovat jaetusti nyt Valioliigan maalipörssin kärjessä osuman edellä Chelsean Diego Costaa.

City vankisti voiton myötä asemiaan neljäntenä, ero seuraavina oleviin Tottenhamiin ja Liverpooliin, on seitsemän pistettä. Cityllä ja Tottenhamilla on enää viisi peliä jäljellä, Liverpoolilla vielä kuusi.