Ilveksen 32-vuotias luottopelaaja Olli Vakkala on ehtinyt haalia uransa aikana kokemusta käytännössä kaikilta eri sarjatasolta Suomesta.

Vakkala on nyt tehnyt Veikkausliiga-nousijan kanssa yhden vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Puolustajalle kausi on jo kuudes seurassa, mutta vasta ensimmäinen liigassa.

– Fiilikset ovat itse asiassa aika hämmentävät. Hyvällä tavalla. Joskus vuosituhannen alussa – viisi divaria alempana – Veikkausliiga oli asia, joka oli sen verran kaukana omasta todellisuudesta, että mahdollisuutta olla joskus osana sitä maailmaa ei tullut oikein edes ajateltua. Nyt se on kuitenkin tosiasia, ja vielä Ilveksessä, joten sanattomaksihan se vetää, Vakkala miettii.

Vakkala on nyt pelannut suomifutista Kutosessa, Vitosessa, Nelosessa, Kolmosessa, Kakkosessa sekä Ykkösessä ja tehnyt vieläpä kaikilla sarjatasoilla myös maalin. Vakkalan mukaan tämän faktan pitäisi pitää kutinsa.

– Joku ystävällinen minua tästä hauskasta faktasta myös juuri valaisi, joten kai se pitää. Suomijalkapalloa on tullut nähtyä monesta perspektiivistä ja sen syvät rivit koettua. Oma polku tähän pisteeseen onkin ollut aikalailla erilainen moniin muihin verrattuna.

– Olen ollut sen suhteen erittäin onnekas. Siitä täytyy myös kiittää manageriamme Tomi Erolaa, joka heikolla hetkellään tarjosi minulle paikkaa petopaidassa. Tomi on muutenkin tehnyt valtavan ja käsittämättömän arvokkaan työn sen eteen, missä Ilves on tällä hetkellä. Jokaisen tulisi tietää se, Vakkala kiittelee.