Viime päivät median kovassa ryöpytyksessä ollut Moshtagh Yaghoubi aloittaa tänään vaihtopenkiltä, kun RoPS kohtaa SJK:n vieraissa.

Alle 21-vuotiaiden maajoukkueen kapteeni Yaghoubi ei ollut tyytyväinen asemaansa rovaniemeläisseurassa ja purki turhautumistaan sosiaalisessa mediassa. Pelaaja poisti viestin pian, mutta se ehti levitä laajalti.

– Sosiaalisessa mediassa on samat säännöt kuin muussakin elämässä. Ei noin vain voi käyttäytyä. Tuollainen ei ole ammattiurheilijan eikä aikuisen ihmisen käytöstä. Hän pilaa oman uransa, jos jatkaa näin, seuran puheenjohtaja Risto Niva linjasi Lapin Kansassa.

– Ei tässä missään nimessä potkujen aika ole. On huomioitava, että ”Mosa” on vielä nuori, elämänkokemusta on vähän ja hän tulee erilaisesta kulttuuritaustasta.

Asiaa kommentoi myös päävalmentaja Juha Malinen, jonka mukaan joukkueen pelaajisto hämmästeli tapausta kovasti.

– Olemme käsitelleet asian ja olen suomentanut selvästi, mitkä ovat joukkueen yhteiset pelisäännöt. ”Mosa” pyysi käyttäytymistään kahteenkin kertaan anteeksi koko joukkueelta, luotsi kertoo.

– Kyseessä ei ole normitapaus pelaajana, ja monelle valmentajalle tällaisen käsitteleminen voisi olla vaikeaa. Jos meinaamme kehittyä, on nostettava rimaa ja käsiteltävä myös voimakkaita persoonia. Sellaista on valmentajan työ.

RoPS ja SJK ottavat tänään yhteen klo 16.