Skotlannin liigassa Kilmarnockin niukkaan sarjapaikan uusintaan osin tehoillaan avittanut Alexei Eremenko saa vaihtaa seuraa kesällä vapailla papereilla.

Hän kommentoi äskettäin, että jatkaminen nykyisessä seurassa on poissuljettua, mikäli valmentajan taktiset aatokset eivät muutu jatkossa.

Skottilehti Daily Recordissa pohditaan Eremenkolle sopivaksi suunnaksi Glasgow Rangersia, joka palaa pääsarjaan ensi kaudeksi.

Suurseura ajautui muutama vuosi sitten konkurssiin ja joutui aloittamaan nousunsa neljänneltä sarjatasolta. Nyt joukkue palaa pääsarjaan kolmen suoran sarjanousun päätteeksi.

Rangers rakentaa joukkueensa tyhjän päälle

Rangersilla on ensi kauden pakka täysin levällään, koska seuran kaikki pelaajasopimukset päättyivät kuluvaan kauteen.

Daily Recordin skottifutista lähellä oleva kolumnisti Colin Duncan näkisi Eremenkon oivana vahvistuksena seuralle, joka havittelee paluuta vastavoimaksi Celticille.

– 25 maalin hyökkääjän lisäksi Rangers tarvitsee kipeästi luovaa keskikenttämiestä. Sellaista, joka näkee syöttöväylät, joista muut eivät osaa edes uneksia, Duncan kirjoittaa.

– Pelaaja, jota Rangers etsii, on Alexei Eremenko. Hän on luonnollisesti lahjakkain pelaaja skotlantilaisessa jalkapallossa juuri nyt.

Eremenkon haasteet mahdollista selättää

Duncan myöntää, että Eremenkolla on tietty maine ja ongelmansa taakkana.

– Hän on juuri nyt ylipainoinen ja loukkaantumisherkkä taiteilija, jonka työmoraali on usein riittämätön. Suomalaisässä on kuitenkin poikkeuksellinen kyky.

Duncan katsoo, että suurimmat ongelmat voitaisiin hoitaa hyvän valmistautumisen ja valmennuksen avulla.

Lopputuloksena Rangers saisi miehestä tarvittavan vahvistuksen Skottiliigan taistoihin. Vertailukohta löytyy aivan korkeimmalta tasolta vastaavanlaisesta prosessista.

Eric Cantona saapui ManU:un ylipainoisena 1990-luvun alussa, mutta oli valtavassa roolissa seuran nostamisessa uuteen kukoistukseensa.