Arsenalin puolustaja Per Mertesacker on pohtinut mennyttä Valioliiga-kautta ja pohtii nyt syitä siihen, miksi joukkue ei yltänyt tiukemmin mestaruustaistoon. Arsenal oli lopulta hienosti kolmas, mutta jäi mestari-Chelseasta 12 pistettä.

Mertesacker, kuten myös Mesut Özil, aloittivat valmistautumiskautensa juuri ennen sarjan alkua juhlittuaan Saksan kanssa MM-kultaa. Tässä onkin miehen mukaan ainakin osasyy seuran heikkoon alkukauteen, mikä vesitti mahdollisuuden nousta mestaruustaistoon.

– Kesti puoli vuotta ennen kuin tajusin ongelman. Useimmat Saksan MM-joukkueen pelaajat, kuten Mesut Özil, loukkaantuivat [syksyn mittaan]. Minä vältin sen, mutten ollut parhaimmillani, Mertesackeria siteerattiin Soccernews-sivustolla.

– Se [heikko suoritustaso] johtui siitä, etten osannut käsitellä tilannetta. Yritin koko ajan unohtaa MM-kisat. Se tietenkin pysyy muistoissa, mutta kauden alkaessa pitäisi asettaa uusia tavoitteita, keskittyä siihen hetkeen ja unohtaa menneet. Se tietenkin vei oman aikansa, kun voittoamme pyöriteltiin joka puolella pitkään.

Arsenal pelasi erinomaisen kevätkauden, mutta Chelsea piti pintansa ja myös Manchester City pysyi edellä. Arsenalilla on mahdollisuus juhlia kuitenkin vielä FA Cupin voittoa toista kertaa peräkkäin lauantaina, kun se kohtaa finaalissa Aston Villan.